НА ЖИВО: Конгрес на БФС за избирането на нов президент

Днес, вторник, 12 октомври, е изключително важен ден за бъдещето на българския футбол! Конгресът на БФС по план трябва да се проведе от 10:00 часа в Зала 1 на НДК. А на него трябва да бъде избран нов президент на Българския футболен съюз.
Ще можете да проследите всичко най-важно и интересно около Конгреса на БФС НА ЖИВО в SportLive.bg.
ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА КОНГРЕСА
Шестима са кандидатите за президентския пост на Българския футболен съюз. Това са настоящият такъв Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев.
Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас ще дадат своите гласове, с които ще определят победителя. От настоящото ръководство признаха, че Конгресът ще струва 400 хиляди лева, а сумата е по-висока заради противоепидемичните мерки.
Европейската футболна централа (УЕФА) пък изпраща сръбския делегат Горан Лакович да следи какво се случва на място. Той е шеф на дирекция „Национални федерации“ към европейската централа. ФИФА също трябва да има свой пратеник на събитието.
Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов си даде висока оценка от „5,67“ за 15-те години управление. Членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов също изказа задоволство от свършената работа на БФС през последния мандат. Още няколко такива мнения не липсваха.
От другата страна обаче застана Димитър Бербатов с хора като Стилиян Петров, Мартин Петров и Петър Величков в екипа си. Всеки един от тях е на абсолютно противоположното мнение и заедно са решени да сменят президента на БФС след толкова години ръководене. Именно Михайлов и Бербатов изглеждат и като фаворити.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

575 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт