Националният отбор ще играе контроли с Гърция и Израел

Националният отбор на България ще изиграе два приятелски мача през март 2022 г. Според БТА съперници на отбора, воден от Ясен Петров, ще бъдат отборите на Гърция и Израел.
Според информацията срещата с Гърция е договорена условно. „Трикольорите“ ще бъдат гости, но се очаква проверката да бъде потвърдена официално след като бъде изтеглен жребият за новия сезон на Лигата на нациите на 16 декември.
Срещата с Гърция ще се проведе ако двата отбора не попаднат в една група в турнира на УЕФА. За приятелския мач има принципно разбирателство, като все още се преговаря за мястото на провеждане на срещата. Желанието на БФС е двубоят да се проведе в София заради сериозните противоепидемични мерки в Израел за пристигащите в страната чужденци.
И двата потенциални съперника не успяха да се класират за Световното първенство в Катар. Южните ни съседи завършиха на трета позиция в група B със само 2 победи в 8 мача. Елините не успяхва да преборят конкуренцията на Испания и Швеция. Израел завърши на трето място в група F, като остана на цели 11 точки от първия Дания.
Ето и с каква статистика България приключи световните квалификации.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт