Найден Найденов: Сега младите волейболисти трябва да играят в клубовете си

Националният селекционер на волейболния отбор до 21 години Найден Найденов даде специално интервю за Дарик радио след края на Световното първенство. Там отборът завърши на шесто място в крайното класиране.

България U21 загуби битката за пето място на Световното

„Едно много добро представяне, като се има предвид, че този отбор не се беше класирал. Трябваше да вземем Световното у дома, за да играят тези момчета. Шести в света е престижно. Много неща видях в този отбор. Знаете, че трябваше да привлека и четирима от по-малките футболисти, защото имах нужда от по-добри попълнения. Има добри момчета, за които това Световно бе полезно, защото от две години не бяха играли първенство. Трябваше да видят къде са и какво трябва да се работи, за да израстват. Мисля, че са осъзнали много добре, че това бе важно за тях и да продължат да се развиват“, каза Найденов.

„Най-важното е да играят в българското първенство, защото се оказа, че някои от основните ни играчи са резерви в клубовете си, което не е хубаво. Следващата крачка е мъжкия национален отбор и на някои ще се разчита и се надявам тази година да бъде пълноценна за тях да играят и да трупат опит. Аз съм оптимист и винаги съм казвал, че има момчета, които могат да играят на високо ниво. Много е важно как ще се развиват тези играчи в клубовете си. Трябва им и самочувствие“, допълни още специалистът.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт