Наказанието на БК Левски с 3 служебни загуби бе отменено

Наказанието на БК Левски за три служебни загуби срещу Балкан (Ботевград) бе напълно отменено от Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол. Така двата отбора ще довършат серията, която започнаха, а резултатът към момента е 2-1 победи в полза на тима от Ботевград. Последният трети мач бе спечелен от „сините“, които си гарантираха още едно домакинство. При още една втора победа момчетата на Константин Папазов ще изравнят резултата и ще трябва да бъде изигран решителен пети двубой.
„ОТМЕНЯ ИЗЦЯЛО Решение № 01/19.05.2022 г. от Сандра Велчева Хънт – мениджър на НБЛ във връзка с констатирано нарушение, допускане на нередовен състезател в игра в полуфиналната плейофна серия на НБЛ: Йордан Минчев, който е участвал без Letter of clearance и на основание чл. 105, ал. 2, т. 3 от Правилата на НБЛ, на БК „Левски“ са наложени служебни загуби за срещите с негово участие, проведени на 12.05.2022 г., 14.05.2022 г. и 17.05.2022 г. с БК „Балкан“.“
Самият Константин Папазов също коментира възникналата ситуация с наказанието на своя отбор.
“Описва се в трета книга, 66-и параграф, че таксата се плаща от Българска федерация по баскетбол. Дава се опция и клубът да я плати, но това не отнема правилото федерацията да я плати. Нашата жалба е, че Йордан Динков Минчев има картотека и има лицензионен лист, където присъства, и никъде не е упоменато, че не е платена таксата на ФИБА. Това е единственото задължение. Ако те го бяха поставили с нота, че Йордан Минчев има звездичка, както има звездички при чужденците, тогава щеше да е различно. Не съм виновен, че някой не си е свършил работата. Ние от ден първи тренираме абсолютно професионално. Няма нищо по-хубаво от това датата на следващия мач с Балкан да бъде 28-и. След като ние сме победили в едно такова дело, няма да питам кой ще погасява разходите. Няма нищо по-нормално това да стане в събота”, заяви Папазов.
Вижте още: Шеф напуска НБЛ заради скандала с БК Левски

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

26 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт