Неваксинираният Кимих с положителна проба за коронавирус

Халфът на Байерн Мюнхен и германският национален отбор Йошуа Кимих е дал положителна проба за коронавирус, твърди авторитетното германско издание „Bild“. Той става вторият футболист на баварците в рамките на днешния ден, който е позитивен за COVID-19, след като по-рано стана ясно, че и нападателят Ерик-Максим Чупо-Мотинг също е заразен. Кимих и Чупо-Мотинг са двама от петимата неваксинирани играчи в тима на Юлиан Нагелсман.

Други двама, които не бяха имунизирани – Серж Гнабри и Джамал Мусиала, са преразгледали позицията си и са решили да се ваксинират, като вече са си сложили първа доза от ваксината, разкри изданието „Kicker“.  

„В момента не мога да го потвърдя“, бяха думите на треньора на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман след победата над Динамо Киев с 1:2 по повод Гнабри и Мусиала.

„Ако е така, ще се радвам много, защото това ще бъде първа стъпка“.

Байерн обмисля намаляване на заплатата на всеки член на своя персонал, който е принуден да бъде подложен на карантина поради липса на ваксина. Такъв е случаят с петимата футболисти, от които трима все още остават без защита срещу вируса.

Един от неваксинираните в Байерн е с COVID-19

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт