Никола Милев взе купата в 11-ия чалънджър на Интерактив тенис

Никола Милев спечели надпреварата при напредналите в 11-ия чалънджър на Интерактив тенис, който се проведе в ТК Виа Тенис Стар. В полуфинала Милев се наложи с 6:3 над Саркиз Харалампиев, а във финала победи Константин Янов с 6:2. Така Никола, известен с това, че като дете се е изправял срещу Рафаел Надал в Испания, е все по-близо до класиране във финалния Мастърс на Интерактив тенис през декември. Това е втора купа за Милев през годината, след като стана шампион в 7 чалънджър на ИТЛ през май. Сега, освен 500 точки за годишната ранглиста, той спечели и голямата награда на XI Challenger | Via Tennis Star – почистващи препарати БОРН от Германия.

Въпреки че остана на второ място Константин показа отлична игра. През тази година той има пет спечелени финала и постоянно повишава нивото си. Точно той поднесе голямата изненада на турнира, отстранявайки с 6:3 N3 в ранглистата Атанас Кръстилов.

Всички участници в надпреварата получиха енергийни гелове MelliGEL, които подобряват силата и издържливостта и помагат за бързото възстановяване.

В категория 250 на XI Challenger | Via Tennis Star шампион стана Николай Велински. Това е първата му купа от Интерактив тенис, заслужено спечелена след пет поредни победи и триумф във финала над Иван Петков с 6:2.

Програмата на Интерактив тенис продължава с втория Мастърс за 2021 година. В Българския национален тенис център се играят квалификациите, а на 8 октомври започват срещите от основната схема. Турнирът е с уникален за любителския тенис формат – играе се 2 от 3 сета до 6, при условия, максимално близки до професионалния спорт.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

5 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт