Обещанието – спазено: Роналдо ще измине над 400 км с колело

Бразилската легенда Роналдо Назарио започна дълго пътуване с велосипед от Валядолид до Сантяго де Компостела днес, за да изпълни обещанието, което даде в случай на промоция на клуба си в Ла Лига. Очаква се Роналдо и партньорът му да пътуват по няколко десетки километра на ден по традиционния поклоннически маршрут, който води до известен храм в северозападна Испания. Точното разстояние между двете точки е 412 км.
Роналдо стартира от стадиона на Валядолид, чийто собственик е. Разстоянието, което трябва да измине е около 450 километра от Сантяго де Компостела.
“ Ще бъде красиво. Знам, че ще страдам физически, но това ще бъде незабравимо преживяване!“, заяви Роналдо пред испанските медии.
Феномена обеща да направи пътуването, след като Валядолид изпадна миналия сезон от елита. Той и партньорът му ще бъдат придружени от други хора, които ще им помагат по време на изминаването на маршрута.
Роналдо е двукратен носител на Световната купа и бивш нападател на Реал Мадрид и Барселона, купи 51% дял в клуба през 2018 г., когато Валядолид все още беше в Ла Лига.
А ето и най-скъпите играчи в Ла Лига.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт