ОФИЦИАЛНО: Борислав Михайлов спечели изборите и остава президент на БФС!

Борислав Михайлов остава начело на Българския футболен съюз, след като спечели с минимална преднина пред основния си опонент на Конгреса Димитър Бербатов! Михайлов получи гласовете на 241 делегати, докато Бербатов събра 230 гласа. 8 гласа пък отидоха за кандидатурата на Христо Порточанов. При този резултат уставът не предвижда провеждането на балотаж.
В залата бяха регистрирани 283 делегати, но само 280 са дали своя вот. Един от тях е бил невалиден, с което се признават само 279 гласа (241 за Михайлов, 230 за Бербатов и 8 за Порточанов). На практика един глас не е достигнал на Димитър Бербатов, за да се стигне до балотаж. Останалите трима заявени кандидати – Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев, оттеглиха кандидатурите си по-рано през деня и не участваха в изборите.
В залата продължава да се обсъжда дали трябва да има балотаж. Въпреки това Михайлов беше официално обявен за президент на БФС. Той е начело на футболния съюз от 16 години и ще продължи да го управлява поне до началото на следващата година, когато се очаква да се проведе и редовен конгрес на БФС.
Конгресът на БФС продължава да тече и в момента, като можете да го следите НА ЖИВО в SportLive!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт