От ЦСКА 1948 отново бесни на съдията – искат някой да понесе отговорност

От ЦСКА 1948 отново излязоха с декларация срещу съдийството на двубой на тима от Първа лига. Този път става въпрос за сблъсъка срещу Ботев (Пловдив), който бе загубен. И по-конкретно ситуацията при първия гол за „канарчетата“, който бе дело на Тодор Неделев от дузпа, която бе отсъдена за нарушение извън наказателното поле.
Ето какво написаха от клуба:
„Уважаеми Армейци,
Уважаеми почитатели на футбола и представители на медиите,
Обръщаме се към вас след поредния скандален случай, при който футболен съдия недопустимо погазва правилата и ощетява нашия отбор.
Поздравяваме Ботев (Пловдив) за успеха в мача между двата отбора от 10-ия кръг на efbet Лига – настоящото изявление клубът няма за цел да омаловажи победата на съперника.
Смятаме за недопустимо поведението на съдийския екип в двубоя срещу Ботев (Пловдив). Главният арбитър Димитър Димитров погази всякакви съдийски норми, отсъждайки несъществуваща дузпа в полза на Ботев (Пловдив) за сблъсък извън наказателното поле. Настояваме Димитров да поеме персонална отговорност за неспособността (или нежеланието) да вземе правилното решение в тази ситуация. Същото важи и за Георги Иванов – реферът, отговорен за ВАР.
Работата на тези хора е да се водят от правилата на футболната игра, а не по подобен безцеременонен начин да ги нарушават. Настояваме двамата да бъдат извадени завинаги от професионалния футбол, защото решенията им подриват доверието в съдийското поприще и обезмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на професионалните футболни клубове в България.
Ако не бъде понесена персонална отговорност от нарушителите, то следва членовете на съдийската комисия да понесат тази отговорност за отсъжданията на своите подопечени.
Държим да отбележим, че не слагаме под общ знаменател съдийското поприще като цяло. Напротив – конкретни хора трябва да носят персонална отговорност, когато допускат явни грешки и не се съобразяват с правилата на футболната игра.
В нашия клуб извървяхме честно пътя от областната група до efbet Лига. Продължаваме да работим ден по ден за развитието на футболния продукт в България. Тенденциозното и явно грешно съдийство обаче пречи на този продукт да се развива. То отблъсква зрители, спонсори и рекламодатели, защото поставя под въпрос наличието на феърплей.
Клубът ще внесе жалба и настояваме за бързи и категорични мерки. Предстоящият Конгрес на БФС не е повод за отлагане на неудобни решения, а дори напротив – възможност да бъде даден сигнал, че има желание за промяна в управлението на футболната игра.
С уважение,
Ръководството на ФК ЦСКА 1948“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

6 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт