Поне 7 или 8 състезания във Формула 1 догодина ще бъдат със спринтова квалификация

Ще има значително увеличаване на броя на спринтовите състезания във Формула 1 през следващия сезон 2022, обяви изпълнителният директор Стефано Доменикали и потвърди, че въвеждането им тази година се смята за успешно.

„Както казахме, в началото на годината беше решено да има три такива състезания, за да видим дали е успешно и да сме готови за правилния план за бъдещето. Мога да кажа, че се приема добре засега, заяви Доменикали в интервю за Скай Спортс.

„В момента мога да потвърдя, че няма всички квалификации за 2022-а година да бъдат спринтови. Нещото, около което искаме да се придържаме, е една трета от квалификациите- повече или по-малко, да минат в нов формат и да има ново раздаване на точки. А както знаете, нещо ново в някои специфични писти би направило състезанията по-интересни и интригуващи“, заяви още Доменикали.

В планирания с 23 състезания сезон 2022 това означава, че седем или осем старта ще бъдат с различен от обикновения режим на квалификации. Две вече бяха проведени със спринтове този сезон- на Силвърстоун и на Монца, а третото предвидено състезание е Гран При на Бразилия по-късно през годината.

Доменикали също така заяви, че следващият сезон ще стартира през март, но ще завърши в началото ноември, за да не се сблъска с планираното на зимата Световно първенство в Катар като интерес за телевизиите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт