Португалия преди и след Роналдо: Поредното доказателство за величието на Кристиано

Голяма част от футболните фенове по света едва ли ще се уморят от вечния спор „кой е по-по-най“ – Кристиано Роналдо или Лионел Меси. Двама от най-великите футболисти, които тази игра някога е виждала, са носители на общо 11 отличия на „Златната топка“. Това само по себе си е показателно за невероятната класа, която притежават и Роналдо, и Меси.
Безбройните рекорди на клубно и национално ниво потвърждават влиянието на двамата големи във футбола. Въпреки това винаги ще се намерят критици, които да намерят „кусури“ на Роналдо и Меси с националните си отбори. Истината е, че и двамата са пожънали не малко успехи с екипите на Португалия и Аржентина.
Поредното доказателство за величието на Роналдо е статистиката на Португалия преди и след ерата „Кристиано“. Преди Роналдо „мореплавателите“ нямаха нито един значим трофей и се бяха класирали за едва три световни и три европейски първенства. Това обаче значително се променя след дебюта на Кристиано и продължава да търпи развитие…
След идването на Роналдо Португалия се е класирала за цели четири световни първенства и за още четири европейски първенства. Освен това „мореплавателите“ спечелиха два значими трофея. През 2016-а Португалия стана европейски шампион, а три години по-късно тимът спечели историческия първи трофей в Лигата на нациите.
Сега обаче Роналдо и Португалия са изправени пред угрозата да не играят на Световното първенство в Катар догодина, тъй като ще трябва да минат през баражи за класиране. Роналдо е един от 10-те футболни звезди, които може да пропуснат Мондиал 2022. Останалите 9 звездни имена вижте в този материал!

Portugal before Ronaldo:Only qualified for 3 World CupsOnly qualified for 3 EurosNo major trophiesPortugal since Ronaldo:Qualified for 4 World CupsQualified for 4 EurosWon 2 major trophies pic.twitter.com/8cbvmRf6G5
— ESPN FC (@ESPNFC) November 17, 2021

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

13 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт