Радостин Василев: Софрите, алкохолът, фалшът и корупцията във футбола победиха

Адвокатът по спортно право Радостин Василев използва профила си във Фейсбук, за да коментира изминалия Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз. Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА и беше част от екипа на Любослав Пенев при кандидатурата му за президент на БФС през 2018 г., разкритикува новоизбрания президент Борислав Михайлов.
Радостин Василев е участвал активно и следи изкъсо българския футбол, а преди месеци беше част от проектокабинета на Слави Трифонов и „Има такъв народ“ като предложение за спортен министър. До гласуването на подобен кабинет обаче не се стигна, а Василев остава част от партията на Трифонов. 
Ето какво написа Радостин Василев във Фейсбук:
Умишлено изчаках да преспя. Искаше ми се да греша.
Уви, не греша. Трудно се прави нещо хубаво в България, а във футбола е още по-трудно. Аз съм един от първите, които казаха, че БФС е мафия през 2009г. и тогава бяхме неколцина.
И в държавата ни и във футбола мръсниците искат да те смачкат, да те няма, присмиват се, обиждат. Твърде дълго е било мракобесна нощ в нашата родина, а във футбола буквално непрогледна. Хората са свикнали със състоянието на летаргия. То се е превърнало в битие и от там в съзнание. Вече си мислят, че тъмното им харесва, заблуждават се, че виждат в него и дори го считат за норма. Скоро ще играем футбол на тъмно и ще се радваме.
Вчера дълбоката държава във футбола ни, в лицето на Борислав Михайлов, спечели срещу кандидат, който търси промяна и развитие. Кандидат с авторитет и екип от професионалисти, а не легендарни пияници и пропаднали величия. Димитър Бербатов обаче постигна много. Разклати устоите на покварения Рим, както никой друг до сега.
Тежките софри, алкохолът, фалшът и корупцията във футбола, победиха шанса за промяна и интелекта. Така е и в държавата, за сега. Не трябва да позволяваме това да продължава и всеки от нас трябва да даде своя принос!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт