Ранглиста: Григор Димитров с прогрес и място, неотговарящи на формата му

Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа чудовищно добра форма в последните седмици и изигра страхотни мачове, но малко му липсваше да запише още по-добри резултати срещу някои от най-качествените тенисисти в съвременния тенис.
След турнира в Париж, където далеч не отстъпи по качества и игра на Александър Зверев, Димитров отбеляза прогрес от две места. На последния Мастърс за годината той се справи с Гаске и Хачанов, а това му осигури номер 28 в света.
Играта, която българинът демонстрира в последно време обаче, със сигурност може да му донесе доста по-предно класиране, така че всички ние можем да се надяваме единствено да пренесе тази си форма и в новия сезон.
Димитров е и единственият българин с прогрес в ранглистата. Димитър Кузманов отстъпва с една позиция (186), Адриан Андреев – с 4 (335), Александър Лазаров остава под номер 460, а Александър Донски бележи сериозен спад от 12 места до 651.
В топ 10 лидери остават Новак Джокович (1) и Даниил Медведев (2), но след тях Александър Зверев взима 3-ото място на Стефанос Циципас, който става 4-ти. Андрей Рубльов пък изпреварва Рафаел Надав и вече е 5-и, за сметка на испанеца, който остава 6-и. Следват Матео Беретини и Каспер Рууд с непроменени позиции, а след тях Хуберт Хуркач (9-и), разменил мястото си с Яник Синер (10-и).
Както е ясно – сезонът за Григор Димитров приключи.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

10 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт