Разкри се първият гей сред професионалните футболисти

Нещо, което се очакваше от доста време да се случи във футбола, вече е факт. А именно разкриването на първия професионален хомосексуален футболист. Признанието дойде от 21-годишния австралец Джошуа Кавало, който играе за Аделаида Юнайтед.
„Горд съм да обявя публично, че съм хомосексуалист. Радвам се, че мога да го кажа, след като няколко години имах дилема дали да споделя. Като по-млад винаги трябваше да го крия, защото ме беше срам. Терзаех се, че може да ми попречи на футболната кариера. Трябваше да се науча да крия чувствата си, за да пасна на образа на професионален футболист“, заяви Кавало, цитиран от БГНЕС.
„Сега съм щастлив, че обявих публично, че съм хомосексуалист. Знам, че има и други футболисти, които живеят в мълчание. Искам да помогна да се промени това, за да покажа, че всеки заслужава правото да бъде това, което е. Изненадващо е да осъзнаем, че в момента няма професионални футболисти хомосексуалисти не само в Австралия, но и по целия свят“, допълни футболистът, който играе на позицията ляв бек. А ето кой известен треньор обяв, че е подозирал свои играчи за гейове. 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

15 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт