Родопа Смолян с писмо до Борислав Михайлов заради тенденциозно съдийство

Родопа Смолян изпрати отворено писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, в което се оплаква от тенденциозно съдийство от началото на сезона в Трета лига – Югоизточна група.

Публикуваме писмото на Родопа Смолян без редакторска намеса:

До г-н Борислав Михайлов, Президент на БФС – София
До г-н Румен Вълков, Президент на АФЛ – София      
До г-н Костадин Гергинов, Председател на Съдийската колегия на БФС – София    
До г-н Огнян Златков,  Председател на ЗС на БФС –  Пловдив                                                                                                                      До представителите  на  медиите 

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ФК „РОДОПА“(СМОЛЯН)

Уважаеми господа, 

С голямо огорчение констатирахме тенденциозно отношение в ръководенето на футболните срещи от страна на съдиите на мачовете на ФК“Родопа“ – „Сокол“(Марково) игран за Купата на България и както срещите от шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група между „Родопа“-„Ямбол 1915“ и Родопа“ – „Несебър“. Срещите бяха ръководени съответно от реферите Любомир Александров, Боян Славков и Даниел Краевски, които са назначени от ЗС на БФС – Пловдив и носят пряка отговорност за тяхната работа. Нашият тим бе сериозно ощетен, като освен отсъждането на несъществуващи засади и дузпи се стигна и до признаването на гол в последната среща, без топката да е влезнала в нашата врата. Държим да отбележим, че не става въпрос за единични грешки, а за умишлено водене на срещите  от страна на съдиите в наш ущърб и в полза на противниковите отбори.

ФК“Родопа“ е клуб с традиции и единствен в региона, който има изградени структури, които  отговарят на всички изисквания по наредбите на Българския футболен съюз. Към отбора има Детско- юношеска школа, в която тренират над 170 деца и юноши, които участват и в различните първенства и турнири на Зоната.
Представителният ни тим участва в първенството та „Трета лига“ – Югоизточна група, като  сме с амбицията да го надграждаме и развиваме с всяка изминала година. Зад клуба твърдо стои Община Смолян, като кметът Николай Мелемов е и председател на Управителният съвет на тима и пряко се ангажира с финансовото обезпечаване на отбора и школата. Съдействие получаваме и от местният Общински съвет. Зад отбора и неговото развитие застанаха и множество водещи фирми и компании, които също дават своя дан за развитието на футбола в региона.

За съжаление на базата на тенденциозното съдийство и липсата на Областен футболен съвет в Смолян ни води до мисълта, че се работи за ликвидацията на футбола  в региона. Пряка отговорност за това носи ЗС на БФС в Пловдив, като дори не искаме и да си помислим, че е възможно намесата на външни фактори, като представители на конкурентни клубове и удовлетворяване на тяхното его.
Молим Ви, за вашата намеса и възстановяването на феърплея по стадионите и победителят от срещите да се определя на база на показаното от отборите, а не под въздействието на съдиите. 

19.09.2021 г.                                                                                         УС на ФК“Родопа“ – Смолян

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт