Росен Барчовски пред dsport: България има шанс да се класира на Световното

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което говори за предстоящите световни квалификации, шансовете на тима ни да се класира на форума, както и липсата на Александър Везенков и Дий Бост.

Националите тренират в почти пълен състав за Босна и Литва

„Всички в тима са на линия, здрави са. Има малки проблеми при един-двама играчи. Надявам се до мачовете те да отшумят. Засега нещата изглеждат добре. Благодаря на Балкан Ботевград, че се съгласиха да направим контрола. Тя ще е полезна да видим преди мачовете къде се намираме и да можем да направим корекции в последния момент“.

„Ние сме изобщо без Александър Везенков. Откакто съм треньор, не съм работил с него. Дий Бост предпупреди, че не може да играе в световните квалификации, а чак на Европейското първенство. Това са сериозни фигури. Ще трябва да опитаме да ги заместним. Не можем да променим нищо – каквото, такова“.

„Литва е с нов треньор, съставът им е доста неясен. Имат състезатели, които играят в топотборите на Европа. Със сигурност са фаворит. Каквото можем да направим като разузнаване, ще го направим“.

„Официално документите на Кравиш трябва да минат през две институции. Малко се забави тази процедура. Надявам се през февруари да е готов. Играем със сериозни отбори със сериозни състезатели. Всички сме в приповдигнато настроение“.

„България има шанс да се класира за Световното, но нека първо да минем този етап. Убедени сме, че можем да го постигнем“, каза Барчовски.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

13 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт