Самуел Ето’О официално тръгна по стъпките на Димитър Бербатов

Бившият камерунски нападател Самуел Ето’о тръгна по стъпките на Димитър Бербатов и официално подаде кандидатура за президент на футболната федерация на своята страна. Той обеща, че ще бъде „следващият президент независимо от манипулациите и измамите“.
Ето’о, който четири пъти бе избиран за „Най-добър футболист на Африка“ за годината, бе придружен от свои сподвижници, преди да предаде кандидатурата си в офиса на Камерунската федерация в столицата Яунде.
„Призовавам отсрещния лагер да бъде внимателен, защото се примирихме с много неща“, сподели той пред журналисти.

“Je serai président de la Fecafoot malgré…”, les nouvelles révélations terribles de Samuel Eto’o https://t.co/FJLY6j4haw
— Infos Sport (@infossport21) November 18, 2021

40-годишният бивш играч на Барселона и Интер каза още, че настоящото ръководство му е предложило вицепрезидентски пост – предложение, което той отказал.
„Аз ще бъда следващият президент на федерацията независимо от манипулациите и измамите“, зарече се Ето’о, казвайки още, че е „време за възраждане на нашия футбол“, когато обяви намерението си да се кандидатира за президент през септември.
Спортният арбитражен съд през януари анулира изборите от 2018-а, спечелени от Сейду Мбомбо Нджоя, който Ето’о определи като „безславно провалил се“. Новите избори са насрочени за декември – месец преди Камерун да приеме Купата на африканските нации – турнир, който бе отложен с година поради пандемията от коронавирус…

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

16 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт