Сдружение ПФК Ботев с призив към Общинския съвет в Пловдив

Сдружение ПФК Ботев Пловдив разпространи обръщение към общинските съветници в Пловдив преди днешната сесия, на която трябва да се гласуват допълнителни средства за разходи свързани с изграждането на двата стадиона под тепетата – стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“.

Ето какво написаха от сдружението:

Уважаеми г-н Председател на Общинския съвет,
Уважаеми г-н Кмет,
Уважаеми г-да Общински съветници

На днешната сесия предстои да гласувате важно за град Пловдив решение – включване на финансови средства в бюджета на Община Пловдив за 2022 г., свързани с допълнителни разходи за обекти: стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“.

Молим да подходите с необходимата отговорност и да подкрепите предложението на г-н Здравко Димитров, Кмет на Община Пловдив, загърбвайки всякакви политически, фенски и други пристрастия. Неверни са внушенията, че стадионите се правят само за футболните фенове и това е единствено и само в техен интерес. Заделяйки средства от бюджета на Община Пловдив за изграждането на двата стадиона, Вие не подпомагате единствено феновете на ПФК Ботев и на ПФК Локомотив, а полагате грижа за изграждането на модерна социална инфраструктура – спортна, културна, развлекателна, която ще спомогне за превръщането на града ни в още по-добро място за живеене и инвестиции и ще го направи още по-привлекателен за неговите гости.

Важно е да се знае, че стадион „Христо Ботев“ е обект с национално значение, поради липсата в България на стадион от такава категория /4-та от 5 възможни по класификацията на UEFA/, който да може да се ползва за футболни срещи от найвисок ранг и изграждането му ще позволи на град Пловдив да заеме достойно мястото си и на футболната карта на Европа. Този стадион е част от градската инфраструктура и като проект е не по-малко значим от проекти като „МодърЦаревец“, бул. Хаджи Димитър, пробивът до Водната палата и др., поради което заделянето на средства за неговото завършване следва да е сред приоритетите на Община Пловдив.

В тази връзка Ви призоваваме да подходите отговорно, в качеството си на избранници на гражданите на град Пловдив, и не само да подкрепите предложеното Ви решение по т. 17 от дневния ред на днешната сесия, но и да намерите решение за осигуряване на всички необходими средства за цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“. Държим да отбележим, че е недопустимо да се търси „равнопоставеност“ при заделянето на средства за различните обекти от градската инфраструктура, тъй като всеки един отделен обект се отличава със своята специфика, сложност, етап на изпълнение, влияние върху градската среда и др. и респективно за неговото изграждане са необходими различни по размер средства.

Желаем Ви здраве и успехи и дано един ден следващите поколения се гордеят с Вас!

Президентът Радев показа отношението си към ръководството на БФС, седна сред феновете

Тодор Неделев: През второто полувреме смачкахме Северна Ирландия

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт