Шави отговори на един от „горещите“ въпроси – бъдещето на Усман Дембеле

Мнозина фенове на Барселона упрекват бившия президент на клуба Бартомеу, че е решил да плати толкова много пари за играч като Усман Дембеле, а той е почти непрекъснато контузен откакто замени Борусия Дортмунд с каталунците.
По време на пресконференцията на новия старши треньор на Барса, журналист зададе въпрос на Шави какво смята да бързоногото крило и как ще успее да го измъкне от трудната ситуация, в която се намира…
Наставникът изненадващо заяви, че Дембеле има потенциал да бъде най-добрият футболист на своято позиция, но:
„Дембеле може да бъде най-добрият играч в света на позицията си. Трябва да работи много, трябва да искаме много от него, трябва да е щастлив. Има качествата, за да прави разликата в Барселона. Важно е да има нагласата на победител и да има постоянство. Това е един от топ приоритетите ни“, бяха думите на Шави.
Малко след това той отново бе попитан за французина и по-конкретно за неговия контракт, който изтича през лятото на 2022 година:
„Да, искаме да удължим договора му, това е един от нашите приоритети. Той трябва да работи много здраво, защото има потенциала да бъде играч от най-висока световна класа. Но той трябва да бъде постоянен“, натърти още веднъж новият треньор на Барселона!
Всичко около представянето на Шави и първите му думи от „Камп Ноу“ можете да откриете ТУК!
 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

15 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт