Стартира Световно първенство по игра с балони, организирано от Пике

Преди няколко седмици популярният испански стриймър Ибай Янос сподели в социалната мрежа Twitter видео как двама приятели си подхвърлят един балон, като заяви, че иска да закупи правата за играта и да организира Световно първенство с тази игра.

Не на шега обаче го прие неговия добър приятел Жерар Пике. Футболистът на Барселона се зае с организацията на турнира, ако хората имат интерес към него. Защитникът пожела публикацията му да събере поне 50 000 споделяния (Retweet-а в Туитър), за да финансира подобна надпреварата.

Това, разбира се, се случи (при това доста бързо) и Пике обеща, че Световното с балони ще започне на 14 октомври. Двубоите стартират от 20:00ч. българско време, като ще бъдат предавани на живо в канала на Ибай Янос в Туич.

Като всеки спорт, и този си има правила. Тук те са изключително прости, като целта ти е да спасиш балона да не падне на земята, след като е бил ударен от опонента.

България също ще има свой представител на това Световно първенство. Името на нашия състезател e Цветан Младенов, като първият му опонен ще бъде Франсиско де ла Крус от Перу.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

22 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт