Стефано Пиоли предложи въвеждането на две баскетболни правила

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази желание във футбола да се въведат две правила от баскетбола. Това стана ясно след среща между наставника и треньора на баскетболния Виртус Болоня Серджо Скариоло.
„Бих искал да общувам повече с играчите по време на мача и лично бих въвел тайм-аут във футбола“, каза Пиоли. За този тип прекъсване на игра се говори от години, а то се получава по естествен път през горещите летни месеци, когато някои съдии прекъсват мачовете на 25-ата минута, за да може играчите да се освежат и пият вода. Тези прекъсвания по принцип се използват от треньорите за бързи указания.
„В такъв случай бих могъл да дам по-точни и конкретни инструкции на играчите. На полувремето се опитваме да комбинираме всичко това технико-тактически съвети, мотивация и почивка“, каза Пиоли.
Той добави, че тай-аут не е единственото нещо, което би взаимствал от баскетбола. „Бих се застъпил за някакъв вид контрол на чистото игрово време. Нямам представа как трябва да се случи, но в момента се губи твърде много време за прекъсвания“, каза Пиоли.
Междувременно „росонерите“ следят португалски национал.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

10 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт