Стойчо Младенов се оправда с терена и обясни тактиката си преди, по време на и след мача с Бодьо/Глимт

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори след поражението с 0:2 от Бодьо/Глимт в мач от петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Той призна, че изкуственият терен е оказал голямо влияние върху играта на неговия тим.
„Мисля, че първото полувреме проблемът беше теренът. Покритието в средата на терена не беше добро, изоставахме в много ситуации, а в моментите, когато трябваше да пазим персонално, закъснявахме.
По-голяма агресия искахме да вкараме (бел.ред – с избора на Юга, Вион и Жеферсон в средата на терена) в средата на терена от началото. И тримата са много добри и комбинативни, искахме да играят с агресия, но не се получи добре.
Второто полувреме беше по-добро и имахме своите възможности. Особено ситуациите пред Жорди, които се откриха. В един определен момент се опитах да освежа отбора със смени в края, но мислехме и за предстоящия двубой в Лудогорец. Ще повторя още веднъж – мисълта беше за следващия мач. Много е хубаво, че Йомов игра добре, но му дадох почивка заради следващия мач. За Юга и Кайседо важи същото.
Най съм доволен, че завършихме мача без контузии. Опит придобиваме в тези мачове – пак казвам, всичко това ни е само от полза. Казах още като се класирахме, че участието ни е само бонус. Видяхме къде трябва да се подобрим, къде трябва да засилим конкуренцията и да добавим нужното качество. Сравнихме нашето ниво с това на останалите и правим анализ на това. Ще видите промените на трансферния пазар.
Благодаря от все сърце на феновете, които през цялото време ни подкрепяха, макар и толкова далеч“ – заяви Младенов.
Капитанът на ЦСКА също говори и посочи голямата разлика за тима в Европа и в Първа лига.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

15 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт