Страхотно! Ергюнал Себахтин ще спори за титлата на Европейското по бокс в Ереван

Националът ни Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство по бокс, което се провежда в Ереван. Нашето момче направи страхотен мач на ринга в столицата на Армения и се наложи категорично над италианеца Леонардо Еспозито. Себахтин го победи с 5:0 гласа и ще спори за титлата в категория до 48 кг.
Това е най-големият успех в кариерата на Ергюнал, който е който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия).
Нашият представител доминираше изцяло над съперника си. Ергюнал Себахтин взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно и уверено срещата.
Така, с категоричен успех, Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство в Ереван, където утре (30 май) ще се изправи срещу Сахил Алахвердови от Грузия.
„Прекарах много време в състезания, както и на тренировъчни лагери през тази година, което ми вдъхна увереност за днешния мач. Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал в Ереван. Остана още едно предизвикателство по пътя към златния медал“, заяви Себахтин след триумфа над Еспозито.
А ето как отпадна Радослав Росенов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт