Световният №1 Новак Джокович с нов интересен коментар по темата с ваксините срещу коронавирус

В началото на новата година предстои да се проведе турнирът от Големия шлем – Australian Open, на който ще бъдат допускани само участници, които са си поставили по две дози ваксина. Това логично подвига въпроса – това означава ли, че световният №1 Новак Джокович няма да играе на него?
По-рано през годината сърбинът влезе във фокуса на общественото внимание с изказвания по темата, от които ставаше ясно, че той не е ваксиниран и въпреки че впоследствие се появиха информации, че вече е променил мнението си и си е „ударил“ иглата, ето какво каза сега пред репортери в Торино, където в момента се провежда финалният турнир на ATP:
„Свободата на избор е от съществено значение за всеки, независимо дали става въпрос за мен или някой друг. Всъщност, няма значение дали става въпрос за ваксинация или нещо друго в живота. Трябва да имате свободата да избирате, да решавате какво искате да правите. В този конкретен случай, какво искате да поставите в тялото си“.
„Винаги съм бил привърженик на това и винаги съм бил привърженик на свободата на избора и винаги ще подкрепям това, защото свободата е от съществено значение за щастлив и проспериращ живот“, заяви Жокера и отново не стана категорично ясно дали е ваксиниран, но при всички положения този въпрос ще намери своя отговор съвсем скоро – Откритото първенство на Австралия започва на 17 януари!

‘You should have the freedom to choose what you put in your body’Vaccine sceptic Novak Djokovic insists he will NOT be forced into getting the Covid jabhttps://t.co/YQIraIW0aC
— MailOnline Sport (@MailSport) November 18, 2021

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

34 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт