Тайсън Фюри се качва отново на боксовия ринг през февруари или март

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри не смята да стои дълго време извън светлината на прожекторите и планира отново да се бие още през февруари или март следващата година.
В началото на октомври Циганския крал защити пояса си на Световния боксов съвет (WBC) след втора поредна победа над Дионтей Уайлдър, но британецът има желание бързо да се завърне на ринга. Известният боксов промоутър Бен Шалом разкри, че е разговарял с Фюри и той му е споделил плановете си.
„Той ми каза, че със сигурност ще се бие през февруари или март, но все още не знае срещу кого. Това не зависи от Тайсън. Но той иска да се бие през февруари или март, независимо дали ще е срещу Дилиан Уайт или някой друг. Категоричен е в това“, обясни Шалом.
Носителят на другите пояси в категорията Олександър Усик ще се бие за втори път с Антъни Джошуа в началото на следващата година, така че Фюри ще трябва да си намери друг съперник и сънародникът му Дилиан Уайт изглежда като най-възможен кандидат.
Наскоро Уайт заяви, че Юри е длъжен да се боксира с него, иначе трябва да оваканти пояса на WBC. „Вече е потвърдено, че следващият мач на Тайсън Фюри трябва да е срещу мен. WBC го обявиха и на сайта си, аз съм официалният претендент“, категоричен е Уайт.
„Той ще се опита да се бие с Усик, защото това е много по-лесен мач за него, но вече няма избор. Какво ще направи, ще хвърли пояса в кофата и ще избяга от повече пари, отколкото получи за мача с Уайлдър? Той казва, че държи на думата си, но ние знаем колко глупости говори“, добави още той.
Наскоро Тайсън Фюри коментира следващия си мач на ринга (подробности четете тук).

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт