Треньорът на Бодьо/Глимт реши енигмата: Повлия ли прословутия изкуствен терен на ЦСКА?

Старши треньорът на Бодьо/Глимт Киетил Кнутсен говори след важната победа за неговия тим с 2:0 над ЦСКА в груповата фаза на Лигата на конференциите. С нея норвежкият шампион удължи серията си без поражение във всички турнири на цели 22 мача.
Специалистът призна, че така коментираният изкуствен терен в действителност помага на неговия отбор, когато там гостуват отбори, които не са свикнали на такава настилка. Все пак отсече, че това е Северна Норвегия и положението е такова.
„Доволен съм от първото полувреме, пресирахме ЦСКА много добре през първата част, мисля, че контролирахме срещата напълно, успяхме да поведем. Но през второто полувреме останах с усещането, че гледахме друг двубой. Те бяха много по-добри от нас, контролираха притежанието. И все пак усещах, че в защита контролирахме резултата. Нямахме топката, колкото преди това.
Не беше лесно за нас да стигнем до нея и да атакуваме. Серията ни е страхотна за играчите, за целия щаб и за клуб. Много сме щастливи и доволни от ситуацията. Остава ни още един двубой, много важна среща срещу Зоря Луганск, имаме мач и в първенството, който е много важен. Нямаме търпение да играем със Зоря.
ЦСКА изглеждаше по подобен начин и сега, и през септември, имат добри индивидуалност. Понякога имаха страхотни възможности, когато получаваха топката, ние пък намираха пространствата между линиите – така бе и в първия двубой, и сега. ЦСКА е много добър отбор. Теренът наистина ни дава голямо предимство, но така е в Северна Норвегия. Щастлив съм, че играем силно вкъщи и че играем на такъв тип игрище“ – заяви Кнутесен.
Една от големите звезди на ЦСКА дори призна, че именно на изкуствения терен се дължи тежкото начало, защото тимът не се е адаптирал.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

12 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт