Треньорът на Царско село Стефано Макопи се оправда за скандала с Яфа

Бившият наставник на приключилия съществуването си Царско село Стефано Макопи се опита да обясни ситуацията около скандала, който избухна с нахлуването на собственика на клуба Стойне Манолов и последвалата агресия срещу футболист на „царете“.
В края на мача от последния кръг срещу Локомотив София Царско Село получи право да изпълни дузпа. Тогава Юсуфа Яфа понечи да изпълни, но бе спрян след физическа саморазправа с капитана Мартин Кавдански, който пожела да изпълни. Секунди по-късно влезе и самият Манолов, който започна да блъска и обижда нападателя. 
„Видях, че в последните дни това е много обсъждан момент. Искам да внеса цялостна яснота в ситуацията, защото в медиите се изписа много. Когато получихме дузпа, бях наясно, че двамата изпълнители Венци Христов и Реди Каса не са на терена. Алесандро Копола изрази желание да изпълни. Тогава му казах, че може да го направи“, коментира Макопи.

„След това видях, че Яфа е взел топката и не му дава тази възможност. Няколко пъти извикахме от скамейката, че Копола трябва да изпълни дузпата. Ние обаче вече нямаше как да контролираме тази ситуация.
Извиках Кавдански и му казах, че като капитан той трябва да вземе топката и да изпълни дузпата. Все пак той е от доста дълго време в Царско село. Знам, че по принцип не бие дузпи, но такава беше ситуацията. Той е капитан и последното ми решение бе той да изпълни. Явно Стойне Манолов е чул това, а след като Яфа не отстъпи, влезе на терена“, допълни още той.
Случката бе отразена от редица световни медии, а фенове и отговорни органи призоваха за мигновено разследване за черно тото.
Вижте шокиращите разкрития на пострадалия Яфа и какво още му се е случило след края на срещата

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

19 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт