Треньорът на Литва преди мача с България: Готвим се за битка, ще преследваме победата

Мачът срещу България от световните квалификации по баскетбол ще е дебютен за новия треньор на Литва Казис Максвитис. Срещата е в петък от 19.30 часа в Клайпеда.

„Първият мач винаги е специален. Можеш да тренираш колкото искаш, но само в мач може да се види нивото на подготовката на отбора“, заяви Максвитис на пресконференцията преди двубоя.

„Очакването за подобни срещи носи допълнителна интрига. Не всички играчи се справят добре с напрежението, но повечето пъти, когато чуеш първия сигнал, всичко се забравя и напрежението отпада“, добави селекционерът на Литва.

„Опитваме се да подготвим отбора за различни ситуации, които могат да се получат по време на мач, да съставим план и да знаем как да го изпълним“, коментира още Казис Максвитис.

„Затруднени сме от краткото време за подготовка, но опитваме да оптимизираме процеса. Готвим се за битка и ще преследваме победата“, обеща Максвитис.

44-годишният специалист е водил различни национални селекции при подрастващи в Литва, а в момента е треньор и на руския Парма Перм.

Националите спечелиха в контрола срещу Балкан

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт