Три ВИДЕА „от кухнята“ доказват защо Пеп Гуардиола е най-великият мениджър

Хосеп Гуардиола е един от най-добрите мениджъри в историята на футбола и доказателство за това са успехите, които постига през последното десетилетие и повече. Макар на практика да е водил само три клуба в треньорската си кариера, Пеп е сред най-опитните и доказани специалисти в професията.
Още от ерата в Барселона, позната още с прочутото „тики-така“, Гуардиола се утвърди като мениджър, за когото няма тайни във футбола. Онази Барселона от периода 2008 – 2012 година бе сред най-силните отбори, които някога са съществували. Каталунците превъзхождаха и мачкаха наред, докато Пеп не си тръгна.

Последва солиден период за Гуардиола и в редиците на немския гранд Байерн Мюнхен. Там Пеп работи в периода 2013 – 2016 година. От 1 февруари 2016-а Гуардиола официално пое тима на Манчестър Сити – и кой да предположи, че Пеп ще се задържи на „Етихад“ по-дълго, отколкото бе на „Камп Ноу“.
Гуардиола напълни витрините на Манчестър Сити с трофеи и може да се похвали, че е създал един от най-силните отбори в света. И през този сезон „гражданите“ са фаворити за трофея както във Висшата лига, така и в Шампионска лига – трофей, който им убягна през миналата кампания.

За величието на Гуардиола говорят и три видеа директно „от кухнята“, които показват как Пеп успява да ръководи звезден състав, какъвто безспорно е този на Манчестър Сити. В отбор, в който играят някои от най-добрите футболисти в света, Гуардиола намира нови и нови методи, с които да развива качествата им както на индивидуално, така и на колективно ниво.
На първото видео Гуардиола влиза „остро“ в съблекалнята на отбора на полувреме на мач, като казва на всички да седнат, да млъкнат, да пият вода и да възстановяват. Пеп се обръща към играчите си със следните думи: „Аз не съм Бог. Знам, че не съм достатъчно добър. Не правете физиономии. Това е единственото нещо, което не искам в отбора си. Опитвам се да дам най-доброто от себе си!“

„След няколко години и вие ще можете да бъдете мениджъри. Няма проблем. Но за момента аз съм шефът и аз решавам“, отсича Гуардиола към играчите си. На второто видео Пеп впечатлява и с артистичността си, като показва на играчите си как трябва да разиграват топката, за да могат да примамят съперника си. 
Третото видео е най-емоционално откъм послание – Пеп влиза в съблекалнята преди мач с Тотнъм, за да каже единствената причина, поради която днешният двубой трябва да бъде спечелен. И тя е заради Давид Силва и неговата приятелка, които преминават през труден етап от съвместния си живот – новороденото им дете се бори за живота си (трите видеа вижте по-долу). И Сити разгромява „шпорите“ с 4:1.
Пеп Гуардиола е доказал многократно, че знае как да излиза от трудни ситуации и да печели важни мачове и трофеи. Дори и Гуардиола обаче не може да обясни на играчите си как се спира Лео Меси.
@conzedinho
Pep Guardiola angry in locker room⚽️🤐
♬ original sound – Conz🇳🇴

@primevideosport
Pep Guardiola’s team talks >>> ##ManCity ##Guardiola ##PremierLeague
♬ original sound – Prime Video Sport

@footprime
The greatest speech ever ##guardiola ##football ##fyp ##fy ##emotional ##footprime
♬ Epic Emotional – AShamaluevMusic

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт