В Бордо нямат пари за коледна вечеря

Бордо преминава през лоша финансова ситуация. Напускането на основни инвеститори в клуба, добавено към кризата, която бе причинена от COVID-19 и фактът, че MediaPro спря да излъчва част от мачовете в Лига 1 засегна клуба, който е собственост на испано-люксембургския бизнесмен Жерар Лопес.

Такава е ситуацията, че шефовете на Бордо са поискали от играчите да дадат по 20 евро, за да заплатят коледната вечеря за женския отбор, тъй като нямат пари да я платят.

Лопес стана собственик на Бордо през юли тази година, като купи клуба в труден момент.

През отбора са преминали играчи като Зинедин Зидан. В своята история клубът спечели шест шампионски титли, четири купи на Франция и три купи на лигата.

Бордо страда от сериозна икономическа криза, която накара жирондинците да бъдат на ръба на изчезването през последните месеци.

Тази деликатна ситуация накара ръководството на Бордо да предприеме мерки за изчистване на сметките си. Клубът се стреми да получи приходи от продажбата на играчи през зимния трансферен прозорец и чрез намаляване на заплатите на футболистите от мъжкия и женския отбор.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

23 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт