Виктория Томова в основната схема на Уимбълдън, Шиникова и Кузманов в квалификациите

Първата ракета на България Виктория Томова ще попадне в основата схема на Уимбълдън, след като организаторите на третия за годината турнир от Големия шлем публикуваха списъка с участници.
Томова попада сред 104-те тенисистки, които влизат директно в схемата със своя ранкинкг от средата на май (113), въпреки че след това тя се смъкна до 140-та позиция. Шанс за Томова е и забраната за участие на тенисистки от Русия и Беларус, поради което тя попада в основната част на турнира.
Това ще е второ участие за 27-годишната Томова в Лондон, след като през 2018 тя преодоля квалификациите и победи Тамара Шмиткова в първия кръг за единствения си успех в турнирите от Големия шлем, преди да загуби от Серина Уилямс във втори кръг.
Втората ни ракета Избелла Шиникова ще участва в квалификациите в Ол Ингланд Клъб и ще търси първо участие в основната схема на турнира от голямата четворка.
При мъжете Григор Димитров ще бъде сред поставените в основната схема, а втората ни ракета Димитър Кузманов ще участва в квалификациите.
В списъка с участници прави впечатление, освен отсъствието на тенисисти от Русия и Беларус, също така и липсата на няколко легенди при мъжете и жените.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

16 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт