Ясен Петров: Предстоят ни добри дни, Илиян Илиев промени хода на събитията

Селекционерът на България Ясен Петров коментира победата с 2:1 срещу Северна Ирландия след обрат. Той прогнозира добри дни за представителния ни тим. Според него Илия Илиев-младши е променил хода на събитията, а през втората част националите са показали стабилна игра.

„Аз се радвам много за момчетата, показаха характер. Имаше специални обстоятелства, които не искам и да споменaвам. Радвам се за тях, защото съм изключително уверен. Предстоят ни добри дни. Ще има тежки моменти. Показаха характер и показахме, че неслучайно сме спечелили точките досега. Направихме недобър мач в Литва. Без да се оправдаваме с изкуствения терен, но днес видяхте как се представихме. При гола лежеше нашият бранител и от същата зона се центрира. Бранителите подцениха ситуацията, отбелязаха ни леко. Караджов спаси две много чисти ситуации. Второто полувреме променихме някои неща. Разместихме играчите и нещата ни се получиха. Два много хубави гола вкарахме. Съперникът ни беше много добър. Не са слаб отбор. Всеки, който иска, може да провери къде играят техните играчи. Радостен съм, че победихме“, коментира Петров.  

„Изключително е тежко. Играхме в Литва, пътувахме. Двойката централни защитници отново бяха Анди и Петко. Въпреки умората, при Петко даже има проблеми с рамота, се представиха на добро ниво. Нормално е да допускат грешки, млади са, но през втората част бяхме много стабилни в защита“, продължи той.

„Илиян се включи изключително добре. Аз съм много доволен, защото той промени хода на събитията. Ще започна с Братята Цоневи. Това беше наша идея. Извикахме Ради, това му беше първи мач. На Боби му е втори двубой. Нормално е да има напрежение при тях. Доволен съм от двамата. При нас нямаме титуляри и резерви. Започват 11, най-важните са тези, които ще влязат“.

„Аз работя за българския футбол и имам право да имам позиция и мнение. Аз съм поканен от това ръководство и като коректен човек винаги ще подкрепям тези, които са ме извикали“, каза още той.

Левачката на Неделев съсече Северна Ирландия

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт