Знаехте ли, че Хари Магуайър е единственият играч от Висшата лига, изпадал 2 пъти за 1 сезон

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър често е подлаган на критики, тъй като невинаги се представя на ниво, отговарящо на най-скъпия защитник в историята на футбола, какъвто е той към момента. А упреците към играта му идват както от анализатори, така и от легенди на „червените дяволи“.
В последните часове пък в социалните мрежи все по-голяма популярност набира един факт от кариерата на английския национал, който не е толкова известен и който е невиждан за друг играч от английската Висша лига.
През сезон 2014/15 той изпада на два пъти в по-ниска дивизия – точно така, само в рамките на една кампания. Тогава той стартира сезона с Хъл Сити, но се представя слабо и е отдаден под наем в Уигън.
В крайна сметка Хъл Сити изпада от английската Висша лига, насочвайки се към Чемпиъншип, докато Уигън се свлича от второто ниво на футбола на Острова към третото.  Още по-любопитно е, че това не са всички случаи, в които отбори с Магуайър в състава си изпадат. Това се е случвало общо четири пъти.
Съвсем наскоро пък Магуайър бе сериозно нападнат от легендата Рой Кийн и определен като „позор“, но не пропусна да му отговори.

The Most Random Fact of The Day, Football History’s Costliest Defender – Harry Maguire is The Only Player in English Football History to be Relegated Twice in a Single Season. 😳 pic.twitter.com/2DgogdROsU
— AZR (@AzrOrganization) November 18, 2021

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

13 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт