На фона на 310 починали за денонощието, Кацаров с нова пиар акция

Над 6 хиляди новозаразени с коронавирус, 310 починали за изминалото денонощие. На фона на тази ужасяваща статистика здравният министър Стойчо Кацаров реши да извика на дискусия пациентските организации.

Идеята бе да се разясни колко е важно ваксинирането, което самият Кацаров преди месеци не беше сигурен дали е толкова необходимо, защото коронавирусът по думите му, преди да стане министър бяха, че вирусът не е толкова опасен.

С патос в гласа всички събеседници се обединиха около това, че единствения вариант за излизане от пандемията и тежката ситуация е ваксинацията, както и това, че е време да се спре с разпространението на фалшиви новини и да не се дава думата на хора, които дезинформират.

Председателят на БАЗП Пламен Таушанов пък посъветва Кацаров да уволни целия си пиар екип, който разпространява безумни фотоси с цел да се повиши ваксинирането. „Не може да се разпространяват послания като: „Боцни се, за да боцкаш“, заяви възмутено Таушанов и даде за пример и останалите странни фотоси, които се пускат като кампания за ваксиниране от здравното министерство. Таушанов се възмути и от бизнеса със „зелените“ сертификати, като заяви, че сега онези, които са си извадили фалшиви документи, не могат да се ваксинират макар и да искат.

Към края на пресконференцията, Кацаров отправи призив за ваксинация. Според него това е най-тежката ковид вълна от преживените до момента, а причината е делта вариантът, който е много по-заразен и смъртоносен.

„Здравната система се справя добре, но следващите две седмици ще бъдат критични. Знам колко е трудно на всички в ковид отделенията и в линейките, гордея се с тях, гордея се, че съм лекар, като виждам какво правят на предела на силите си. Но това не е само здравна криза, това е национално бедствие. Здравната система не може да се справи без помощ от цялото общество“, заяви Кацаров. Той не пожела да отговаря на журналистически въпроси, защото му предстоят изключително много срещи днес. Кацаров призова присъстващите да се хванат за ръце за обща снимка, като символ на единство срещу вируса.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

187 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Здраве