1348 са заразените с COVID-19

Излекуваните вече са 206
1348 са случаите на COVID-19 у нас, сред тях има и нови седем случая на деца. Това съобщиха от Оперативния щаб. Става въпрос за пет момчета в Плевен – на 6, 8 и 15 години, едно момиче на годинка и едно момиче на 14 години в Пловдив. Те са в леко състояние и не са приети в болница.

За денонощието има 58 новозаболели, от тях 22-ма са приети в болница. Активните области са седем. Плевен отново изпревари София по брой заразени за денонощие. Там заразените за последните 24 часа са 23-ма, като 17 от тях са работещи в завод „Мизия“. Шест души там са настанени в две болници.

В София новите случаи са 19. В „Пирогов“ са настанени петима души, във ВМА – двама и амбулаторни са 12.

От медицинския персонал вече има 147 заразени. Има 9 нови случаи. Седем от тях са в „Пирогов“ – един лекар, пет медицински сестри и един санитар. Във ВМА положителна проба за COVID-19 е дала една медицинска сестра. В болница „Св. Иван Рилсик“ също има един случай.

Общо активните в страната случаи са 1141, а излекуваните – 206. Починалите са 56 души. 301 са настанени в болница, като от тях 41 души са в Интензивно отделение.

„Ако някой очаква да му дадем указание, точно за неговата институция, това няма да стане. Първо, принципите са едни й същи. Второ, важно е дали домът е на павилионен тип и дали всички са в една сграда. Всеки един дом има договор с общопрактикуващ лекар, който преценява дали болният да бъде отделен и лекуван на място, или да бъде приет в болница“, каза Кунчев.

 

1300 са случаите на COVID-19 у нас, има нова жертва

 

„Картата на заболяваемостта е много различна в отделните области. Всячески се опитваме да изчистим субективния момент, а именно ниска активност  на местните здравни органи в издирването на евентуални случаи. В Разград при 90 направени проби няма нито един положителен резултат. Където има така нар. „заспиване“ на областите, ние обръщаме изключително внимание и ги „разръчкваме“, за да бъдат по-активни в търсенето“, поясни началникът на Оперативиня щаб по повод липсата на регистрирани случаи в областите Разград и Търговище, които обаче са близо до инфектирани градове.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите, както следва: Плевен – 23 случаи, София – 19 случаи, Кюстендил – 8, Велико Търново – 4, Пловдив – 2, Сливен -1 , Пазарджик – 1.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

197 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално