24 са новите случаи на COVID-19 у нас

Общият брой на заболелите е 3 290
Новите регистрирани случаи на заразени с коронавирус у нас през последното денонощие са 24. Това е с 51 души по-малко от вчера. Направени са 1 409 теста, сочат данните в Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Добрич – 1; Кърджали – 1; Ловеч – 1; Пловдив – 2; Смолян – 1; София област – 2; София град – 3; Търговище – 4; Шумен – 9.

 

Случаите на коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 3 290. От тях активни са 1 386. Излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19, са 1 730. Седем от тях са регистрирани за изминалите 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 244 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, от които 15 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че лицата-медицински персонал, при които е потвърден коронавирус, са общо 318. През последното денонощие не са установени нови случаи.

Общо 174 са починалите лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция. Два нови смъртни случая са регистрирани през изминалото денонощие. Това са жена на 36 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания и жена на 45 г. с пневмония, сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 043 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално