884 са случаите на COVID-19 в България

19 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 за деня.  8 от тях са в болница. Това съобщи началникът на Оперативния щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг в Министерския съвет.

Има нов починал пациент в УМБАЛСМ „Пирогов“. Той е бил на 60-годишна възраст и е имал тежки придружаващи заболявания. Средната възраст на загиналите е 64 години.

Общият брой на заразените е 884. През вчерашния ден са направени 500 проби. В София са установени най- много заразени – 11 случая. От тях във ВМА са настанени двама, във Втора градска – 1, амбулаторни са 8.

В Сливен има трима. И двете болници в града работят. Във Военна болница са настанени двама, в Областната болница са 7.

Няма нови заразени сред медицинския персонал. Излекувани са 161 души – 18,2%. 8 са нови за денонощието. Общо 102-ма мъже, 59 жени, средната възраст е 48 години.

Доц. Ангел Кунчев бе категоричен, че от следващата седмица се възобновяват имунизациите и женските консултации. Те ще се провеждат по график, за да не се стига до струпване на хора. Свижданията в болниците на този етап остават забранени.

Попитан как ще коментира твърденията, че вирусът е създаден в лаборатория в Ухан, проф. Кантарджиев заяви, че официални медицински доказателства за манипулирането му няма:

За този вирус имаме повече въпросителни, отколкото отговори. Това си е коронавирус и има поведение като такъв, надяваме се сухият въздух и климатичните промени да дадат своя резултат. Също така е ясно, че мерките дават резултат. Не е вярно, че правим малко тестове. Последната седмица министерството откри още 18 лаборатории за PCR.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

73 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално