Безплатни онлайн курсове по биоземеделие са достъпни за земеделци и селскостопани (видео/линк)

Регионален център за професионално обучение към ТПП-Благоевград, в партньорство с български и гръцки организации разработиха платформа в помощ и подкрепа на земеделци и селскостопани в работата им, проридосъобразно и щадяща околната среда. Разработената платформа е с функционалност за онлайн обучения на земеделци и селскостопани. Достъпът е свободен на следния ЛИНК.

Проект EnvironmentYou – „Подобряване на управлението на околната среда от МСП, управлявани от младежи“ е на стойност 1 332 043 евро, финансиран по договор №  B2.6d.11/01.07.2019. Съфинансира се от Европейския фонд за регионално развитие по Втора покана на ПРОГРАМА ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“.

В изпълнение на проекта, повече от 500 предприемачи в земеделието и селското стопанство учстваха в обучителни семинари за въвеждане на СУОС, екологичен бизнес и защита на природните ресурси чрез бизнес дейности. Земеделци и селскостопани вече имат достъп до Система за управление на околната среда. Вече са налични 5 местни пилотни мрежи за въвеждане на Системи за управление на околната среда (СУОС)

Проектът EnvironmentYou – „Подобряване на управлението на околната среда от МСП, управлявани от младежи“ се фокусира върху разработването на специални процедури за популяризиране и организиране, насочени към успешното разпространение и ефективното внедряване на системи за управление на околната среда (СУОС) в предприятията. Работата по проекта бе с малките и средни предприятия, ръководени от млади хора в трансграничния район на Гърция и България, работещи в сферата на земеделието.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

349 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално