Божков: От 10 години Борисов прехвърля акциите на „Левски“ тайно и задкулисно

Васил Божков публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook акциите на футболен клуб „Левски“ и документите за тяхното прехвърляне. Той обвинява премиера Бойко Борисов, че от 10 години прехвърля акциите тайно и задкулисно, а сега му се дава възможност да го направи явно и прозрачно.

Последният собственик джироса 86,6% от акциите на премиера Бойко Борисов преди дни, но той не пожела да ги вземе. Малко по-рано днес министър-председателят беше категоричен, че няма да прави нищо със собствеността на „Левски“, защото тя не е негова. Той каза, че щом законът позволява такива действия значи и на него му е позволено да каже, че става въпрос за негодници. Според него прехвърлянето е било направено нарочно, за да не случи нищо.

Малко по-рано пък Георги Попов обяви от Дубай пред „бТВ“, че той не може да каже кой е дал клуба Божков и трябва да бъде питан самият бизнесмен. Той е взел акциите от хора, близки до различни кръгове и посъветва да бъдат прочетени джирата.

От документите става ясно, че Попов е придобил своя дял от Божков, а той – от Христо Йовов, Даниел Боримиров и Стоян Кръстев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 012 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално