Даниела Везиева – министърът, който получи научна степен „доктор“ с 95 % крадена дисертация

Пореден скандал се разигра около лицата в състава на служебното правителство. След като стана ясно, че един бивш министър, който сега е депутат с амбициите да бъде премиер в 47-то Народно събрание, нарушава Конституцията, днес се оказа, че друг министър е проверяван за плагиатство.

По-рано бе съобщено, че в Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в дисертационния труд на служебния министър на икономиката Даниела Везиева. Оказва се, че от 180 страници дисертация 171 са били преписани от други автори, което означава, че 95 % от научния труд на министърката е КРАДЕН!

Едва ли подобно „израстване в научните среди“ е прецедент, такова нещо не бихме се ангажирали да твърдим, нито ще се правим на съдници – кой, как и защо е избрал да получи по-висока степен на образование.

Това, което за нас е потресаващо е, че уж „лицата на промяната“, уж хората, които твърдят, че ще върнат морала в политиката, оказва се, са „лъскави отвън, но изгнили отвътре“. Още по-неприятното в случая е, че нито Кирил Петков, за който бе доказано, че е нарушил Конституцията, нито Даниела Везиева признаха, че са нарушили закона. Очевидно смятат, че като не си признават, значи не са го направили.

Уважаема г-жо Везиева, вероятно няма да чуем от вас признание или обяснение, но в политиката съществува едно понятие – поемане на политическа отговорност! Не мислите ли, че след като сте решила да нарушите правилата, следва да понесете и санкциите от решението, което сте взела, а именно да плагиатствате 95 % от Вашия дисертационен труд? Не мислите ли, че трябва да се извините на всички български студенти и лица в научните среди, които денонощно работят, за да стигнат до така желаната от тях научна степен?

Знаем, че въпросите ни ще останат без отговор… знаем също, че признание за стореното няма да получим. Но се надяваме поне, че ще се извините на българските граждани, които наистина повярваха, че всички вие, хората на президента Радев, всъщност сте „лицата на промяната“.

Уви, излъгахте ни!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 427 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално