Изборът за председател на ВКС ще е на 14 януари, а номинациите ще са ясни до 28 октомври

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие времеви график за провеждане на процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС), според който тя бъде открита на 30 септември 2021 г. и ще приключи на 14 януари 2022 г. с изслушване и гласуване на кандидатите.

Мандатът на председателя на Върховния касационен съд изтича на 10.02.2022 г. Във вторник съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предложи вариант на времеви график за провеждане на процедура за избор на председател на Върховния касационен съд, който беше разгледан и одобрен на заседанието на Пленума на ВСС днес.

На 28 октомври ще е ясно кои ще са номинациите за наследник на Лозан Панов. Служебният правосъден министър изрази притеснения относно датата на избор:

„Нямам проблеми с графика, освен това че твърде кратко е времето между решението и крайния срок, в който трябва да започне дейността новия председател, т.е. ако има някакви възражения от президента по кандидатурата, твърде много се скъсява времето”, коментира Янаки Стоилов преди заседанието на пленума.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

145 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално