Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи от парламентарната група

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя посочи и името на депутата, с когото Петков е разговарял – това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия.

 

Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи.

 

„Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н.

 

Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова“.

 

Информацията за разговора на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на подкрепа за актуализацията на бюджета и законодателните предложения на „Продължаваме промяната“ предизвика остри реакции в Народното събрание.

 

Заместник-председателят на парламента Ива Митева посочи:

 

„Снощи късно му се е обаждал премиерът, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и кабинета и да гласува за бюджета. Чухме премиера още онзи ден да говори за 12 депутати, явно той в момента ги търси. Ако това е моралът, за който той говори, ако това е борбата с корупцията, поздравявам го. Това, което виждам като закон, внесен вчера – показно как закони не се пишат.“

По думите на Ива Митева засега няма информация дали са провеждани срещи и разговори с други народни представители от „Има такъв народ“.

 

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче, твърди, че Петков е говорил с най-малко четирима техни депутати.

 

А депутатът от ГЕРБ Деница Сачева направи коментар:

 

„Ние смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция, а се оказа, че всъщност те се мразят помежду си и то изключително много, така че за нас остава учудването за това как една коалиция, която твърдеше, че има нулева толерантност към корупцията, няколко месеца по-късно се разпадна с взаимни обвинения в корупция“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

147 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално