Кутев отиде да спасява Комитова на срещата със строителите

Пътните строители все пак се отзоваха на срещата с регионалния служебен министър Виолета Комитова в МРРБ. По-рано те приключиха поредния ден на протест, при който блокираха центъра на София като струпаха тежка техника – снегорини и камиони в израз на тяхното недоволство и неизплатените им пари. Още в началото Комитова опита да внуши, че строителите протестирали за заплати, които те били получили според нея, както и поиска да научи „кои фирми са на площада, защото не можела по челата им да познае“.

Служебната министърка няколко пъти обясни, че сега говорят пред медиите и настоя да се мине към закритата част.

Председателят на камара „Пътища“ Стефан Чайков още в началото заяви, че протестът им е икономически, а не политически.

„Това не е синдикален протест, това е браншови протест. Ние сме работодателска организация“, подчерта той. „Работниците са наша отговорност. Но нехайството на държавата, може да доведе до това да ги освободим”, заявиха от браншовата камара.

Комитова продължи като се обърна към представителите на бранша, че тя няма наети работници и, че не е вярна информацията за невзети заплати от по 4 месеци на строители – „Значи да разбирам, че това са случайни хора, които казват пред камерите, че са без заплати“, продължи да настоява Комитова.

„Вече 6 месеца дружества не са получили от държавата своето заработено”, каза Лазар Лазаров, който е изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища”.

„Само преди 2 месеца беше осъществено плащане към държавната фирма „Автомагистрали“, останалите не са получили и един лев. Никой не е казал, че в момента на подписването на договора, че са незаконни или некоректни“, посочи той и отбеляза, че фирмите правят и невъзможното, като залагат имущество, за да не спрат дейност, а от друга страна в НАП ги отразяват в „лошите списъци“, което не е коректно.

След няколко отбелязвания за присъствието на медиите в залата от страна на Комитова, се наложи говорителят на МС Антон Кутев да се намеси. Той буквално изпроводи медиите до изхода и дори излезе на коридора, за да се увери, че всички са напуснали срещата.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

155 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално