Мутафчийски: Молбата за начина на оповестяване беше лично наша

Той добави, че всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията
„Това, че Щабът е спрял работа, е много некоректно заглавие и категорично не е истина. Молбата за начина на оповестяване беше лично наша и това е факт. Ние дори искахме да се прави само чрез прессъобщения“, заяви проф. Мутафчийски.

 

Той добави, че всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията. „Процесът не винаги минава гладко и това е нормално. Ние имаме много интересна комуникация, защото тя се развива като спор, в който се взимат най-правилните решения“, добави проф. Мутафчийски.

Генералът подчерта, че интензивната работа на щаба никога не е спирала. „Наистина изключителсно некоректно отразяване е, че Щабът е спрял работа, че трябвало последно сбогом. Това абсолютно не отговаря на истината по никакъв начин и най-малко обезсмисля нашите усилия във вчерашния ден“, каза още проф. Мутафчийски.

Той посочи, че още преди седмица е коментирал разговорите по въпроса за промяна в начина на оповестяване на актуалната информация за коронавируса. „Според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен. Насажда страх, въпреки че информацията винаги е била обективно поднасяна. Фиксира прекалено вниманието на обществото, което не е полезно. Разбира се, и тези въпроси ги обсъждаме, заедно с оперативните“, коментира още ген.-майор Мутафчийски./nova.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 237 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално