Никакви ремонти на пътища до пролетта, само ще чистят снега

Назначената от Румен Радев за министър на регионалното развитие Виолета Комитова измисли вариант за решаване на проблемите със строителството и ремонти на пътища. Тя предлага прекратяване на договорите за планови пътни ремонти и сключване на анекси само за зимно почистване.

 

Осигурени са 100 млн. лв. за почистване на сняг през зимата. От МРРБ изразиха надежда, че плановите ремонти на пътища ще се възобновят през април-май догодина.

 

„Ако е вярна нашата теза, че договорите са изтекли, това че са фактурирани дейностите не означава нищо, ние не можем да ги разплащаме на договорни основания“, съобщи тя. По силата на договорите тези фирми сега не могат да очакват никакви плащания до края на годината – въпреки това ще им бъдат преведени неназовани суми в някакъв момент, обясниха от служебния кабинет.

 

„Тезата на строителните фирми е, че тези договори не са с ограничена стойност и трябва да продължат да действат в пълен 5-годишен срок. Ние поддържаме тезата, че договорите са изчерпали дейността си“, обясни и зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

 

От брифинга отново стана ясно, че досега строителството не е изпадало в подобна ситуация – макар от години да се работи по една и съща схема.

 

Въпреки това фирмите ще получат евентуално парите си за вече извършена дейност, но на този етап липсва отговор кога. Ясно е само, че това ще стане чрез допълнителни спогодби.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

264 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално