Нов опит за промяна в състава на УС на спортния тотализатор

Трети опит да направи промени в състава на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор предприе министърът на младежта и спорта Радостин Василев. След като първите два опита на Василев бяха блокирани от жалби, първо на членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, след това и на изпълнителния директор Любомир Петров, този път спортният министър иска промени в състава, които засягат единствено подалите молба за напускане още през лятото Людмила Петкова и Валентин Точев, съобщава БГНЕС.

На тяхно място от ММС са заявили в Търговския регистър назначаването на Александър Тодоров и Георгий Султанов. В заповедта на Василев е отбелязано, че той задължава Любомир Петров “незабавно” да впише заявените промени. Ако този път няма спънки, това означава, че поне за известен период в УС на тотото ще има мнозинство на старото ръководство – Петров, Гинчев и Йовов срещу Тодоров и Султанов. Ако няма обжалване, би трябвало Тодоров и Султанов да бъдат вписани в управата на тотото след изтичането на тридневен срок.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.

БГНЕС припомня, че в края на миналата седмица и вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна на ръководството на БСТ бе частично блокиран от Софийски градски съд след жалба на настоящия изпълнителен директор Любомир Петров. Това доведе до остра реакция от страна на Василев, който заяви, че “за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна”, каза министърът.

“Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров погази “мъжката” си дума и противно на казаното пред медиите на 17.01.2022 г., че няма да обжалва освобождаването на старото ръководство на БСТ и вписването на новото, днес е подал жалба до Софийския градски съд с искане за спиране на регистърното производство”, заяви в позицията си Василев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

51 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално