Първият случай на коронавирус, регистриран в болницата в Дупница, е на мъж от село Стоб

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница. Това съобщи областният управител Виктор Янев. Пациентът е от кочериновското с. Стоб. Той се е лекувал сам, но получил като усложнение двустранна бронхопневмония и е бил приет в здравното заведение в събота. Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му в село Стоб, след като той се е обадил на телефон „112″ и е съобщил, че има всички признаци на болестта.

Мъжът е работил в Банско, където има търговски обект. Напуснал е Банско преди да бъде наложена блокада на курортния град.

Пациентът е настанен в изолатора на общинската болница, който се намира в ортопедичното отделение, специално обособено за целта в сградата на бившата Военна болница. 43-годишният мъж е имал дихателни проблеми, наложило се е да бъде поставен на кислород. Засега положението му е стабилизирано.

„Имаме готовност за работа и в трите болници на територията на областта, включително и частната в Дупница“, каза областният управител Виктор Янев. Той посочи, че през следващите дни се очаква да се върнат от рискови дестинации, сред които Испания, Италия, Гърция, Кипър, Обединеното кралство, Португалия, още жители на областта.

Междувременно днес от Общинската болница в Дупница съобщиха, че са получили 200 броя защитни облекла, от Държавния резерв. Те са предназначени за медицинския персонал и включват гащиризони и маски за многократна употреба./bnr.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

289 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално