Под прозорците на Василев полицаите направиха протестна разпродажба

Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Ами акцията им днес е под мотото „Сватбени костюми или униформи“, а искането на служителите остава същото – увеличение на трудовите възнаграждения в МВР и Министерство на правосъдието.

 

Пред палатката им бяха поставили два манекена, на които са изложени облекла на служители в ГД „Изпълнение на наказанията“.

 

Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, обясняват от СФСМВР и ССЗБ.

 

Работещите в затворите смятат, че цените на дрехите са твърде високи, а качеството на платовете е ниско, защото изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични артикули – костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно.

 

С действията си ССЗБ искат да напомни на финансовия министър за обявените от него основни приоритети за спиране течовете и корупцията на всички нива и да покаже как се харчи публичния ресурс с парите на гражданите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

945 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално