Предизборна простотия! Хората на Бойко Рашков и старши комисар Георги Кандев с акция по сплашване в ромските квартали в община Симитли

За пореден път служебният вътрешен министър Бойко Рашков прави опит за манипулиране на изборите, сплашвайки хората с измислени акции. Днес, подчинените му и тези на директора на Областна дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев нахлуха в магазините в ромските квартали на община Симитли.

Хората разказват, че служителите, извършили акцията, били маскирани, че ако някой ги познае – чудо голямо! Измислени герои! Същите тези „пазители на реда“ атакували кварталните магазини, изземайки тефтери, в които са записани имената на хора, които пазаруват на вересия, просто, защото нямат финансова възможност всеки ден да заплащат своите сметки. Всичко това е с една единствена цел – сплашване на хората, които днес са били обвинени, едни че купуват, а други, че продават гласове.

В своя официална позиция, кметът Апостол Апостолов категорично заявява, че в община Симитли никога не е имало купуване на гласове. През годините са правени множество проверки, преди, повреме и след провеждането на различни избори, като няма установени случаи на купуване и продаване на гласове.

По думите на кмета на община Симитли Апостол Апостолов е недопустимо да се действа по този начин, в навечерието на много важни за страната ни избори за Президент и вицепрезидент и за народни представители. Той апелира към хората да не се поддават на подобни грозни акции, целящи сплашване, а да излязат и да гласуват на 14 ноември така, както искат, защото това е тяхно конституционно право! 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 599 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално