Президентът връчи мандата на „Продължаваме Промяната”

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”. Папката получи Кирил Петков, след като официално беше представен като кандидат за министър-председател.

СНИМКИ ОТ ВРЪЧВАНЕТО НА МАНДАТА ВИЖТЕ ТУК

„На вас се падна отговорността да се справите с корупцията и беззаконието; да изхвърлите задкулисието от държавата. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в Прокуратурата и правораздаването още в първите сто дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. На добър час! Желая ви успехи в изграждането на една свободна, европейска и просперираща България“, обърна се държавният глава към Петков.

„За мен е чест да поема тази папка от Вас. Вие започнахте промяната на площада, преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Искам да ви уверя, че ще вкараме всичките си усилия тези обещания да станат реалност“, каза кандидат-премиерът.

Минути след получаването на папката с мандата Петков го върна на държавния глава вече изпълнен. И изрази надежда още в понеделник страната ни да има редовно правителство и то да изкара пълния си мандат.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

178 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално